Provoz a řízení sprchových rekuperačních výmeníků - Veselská, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práce se zabývá provozem a řízením rekuperačních sprchových výměníků, získáváním energie z nich a dalším využitím této energie. Tato práce je rozdělena do čtyř částí. V první jsou představeny možnosti využití energie z odpadních vod. Druhá část se zabývá možnostmi návrhu systému využití energie z odpadních vod v dané budově, návrhu vodovodu a kanalizace. Třetí část je věnována specifikaci sprchového rekuperačního výměníku, jeho provozu, regulaci a řízení, zakončeno ekonomickým zhodnocením navrženého výměníku. V poslední části se nachází technická zpráva a přílohy výkresové dokumentace projektu.

This thesis deals with the operation and management of shower recuperative heat exchangers, energy recovery from them and further use of this energy. This work is divided into four parts. The first presents the possibilities of using energy from wastewater. The second part deals with the design possibilities of energy recovery from waste water in the building, design water and sewer . The third part is devoted to the specification of the shower regenerative heat exchanger, its operation, regulation and control, culminating in economic evaluation of the proposed exchanger. The last part is a technical report and annexes drawings of the project.
Operation and management of shower heat recovery exchanger
Keywords: Využití energie z odpadních vod; výměníky na kanalizační potrubí; sprchový rekuperační výměník; provoz a regulace výměníku; vnitřní vodovod; kanalizace; příprava teplé vody.; Energy recovery from waste water; heat to sewer pipes; shower recuperative heat exchanger; heat exchanger and control; internal water supply; sewerage; water heating.