Porovnání cen bytového domu v k.ú. Bučovice stanovených dle platných oceňovacích předpisů - Černý, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2010)
Diplomová práce seznamuje s dvěma různými možnostmi ocenění nemovitosti. S důrazem na odlišné vlastnictví bytového domu. V prvním případě se na budovu nahlíží jako na celek a je využita kombinace výnosového a nákladového způsobu ocenění. V druhém případě je bytový dům rozdělen na jednotlivé bytové jednotky a oceněn metodou porovnávací. Obě tyto metody jsou provedeny v souladu s vyhláškou č. 3/2008 Sb., o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, (oceňovací vyhláška), jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 456/2008 Sb. a č. 460/2009 Sb. V závěru jsou pak tyto získané hodnoty porovnány a zhodnoceny.

Diploma thesis introduces two different options for property valuation. With an emphasis on the different ownership of the apartment building. In the first case, the building seen as a whole and used the combination of yield and cost method of valuation. In the second case, a building is divided into individual residential units and valued method of comparison. Both methods are conducted in accordance with Decree No. 3 / 2008 digest Implement certain provisions of Act No. 151/1997 digest., Valuation of property and amending certain laws, as amended (Decree valuation), as follows of the changes made by Decree No. 456/2008 digest. and No. 460/2009 digest. In conclusion, the following derived values were compared and evaluated.
Price Comparison of an Apartment Building in the Bučovice Cadastral Area According to the Valid Valuation Regulations
Keywords: Bytový dům; pozemek; ocenění; výnos; náklad; kombinace; porovnání; cena; stavba; metoda; podlaží.; Apartment building; lot; assessment; pay – off; expense; combinatio; comparsion; price; building structure; method; floor.