Nízkoúrovňové řízení a sběr dat v bezdrátovém přístupovém bodu MikroTik - Jurčík, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na využití protokolu ICMP pro přenos uživatelsky definovaného obsahu dat. Hlavním cílem bakalářské práce je seznámení s využitím socketů operačního systému OpenWRT, pomocí nichž jsou přenášeny zprávy protokolu ICMP. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část obsahuje popis funkcí, maker a nastavení vytvořeného programu. V druhé části pak popis komunikace mezi přístupovými body.

Bachelor thesis is focused on using the ICMP protocol for transferring user-defined data content. The main objective of this thesis is to introduce of using sockets working with OpenWRT operating system, which transmitting ICMP messages. Bachelor thesis is divided into two parts. The first section contains a description of program functions, macros and settings. In the second part there is a description of communication between access points.
Low level control and data acquisition in the wireless access point MikroTik
Keywords: přístupový bod; operační systém; skriptovací jazyk; konzole; socket; WDS; protokol ICMP; access point; operation system; scripting language; console; socket; WDS; protocol ICMP