Protipovodňová ochrana v povodí toku Loučka - Hadaš, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Bakalářská práce se zabývá protipovodňovou ochranou povodí říčky Loučky. Cílem je posouzení nutnosti doplnění protipovodňových opatřená v daném povodí. První polovina práce se zabývá průzkumem povodí a získáním podkladů k danému tématu. Druhá část práce se zabývá sestavením a aplikací srážkoodtokového modelu na řešení uvedeného problému. Pro schematizaci povodí byl použit program ArcGIS. Simulací srážkoodtokového procesu byly vypočteny kritické doby trvání náhradních intenzit deště a stanoveny N-leté průtoky. Byla vytipována kritická místa a posouzena na možný rozliv.

This thesis deals with the river basin flood protection Loučka. The aim to assess the need tu supplement flood control measures in the watershed. The first half deals with exploration of river basin, providing geographic factors and obtaining information on the topic. The second part deals with the establishment and application of rainfall model to solve the problem. For schematisation basin was used ArcGIS program. Rainfall simulation process were calculated critical duration of rainfall intensity and spare set of N-year flows. It was by searching for critical points and assessed for possible overflow.
Flood control measures in the Loučka Catchment
Keywords: model; povodí; koryto; protipovodňová ochrana; průtok; schematizace; model; river basin; watercourse; flood control measures; flow; schematization