Nástavba bytového domu - Kollárik, Adrián (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Diplomová práce se zabývá nástavbou bytového domu v brně, který se nachází v řadové zástavbě. Cílem práce je navržení nových nosných konstrukcí tak, aby přitížení na stávající konstrukce bylo co nejmenší z důvodu velmi nízkých rezerv v únosnosti stávajících zděných stěn. Obsahem práce je průvodní zpráva ke statickému výpočtu, technická zpráva, statický výpočet, výkresová dokumentace a vizualizace. Vnitřní síly byly zjištěny pomocí výpočtové programu scia engineer.

The diploma thesis deals with superstructure of apartment building in brno, which is located in a row house construction. The goal of the diploma thesis is to design new supporting structures and minimize the load from these construction because of low reservs in the load capacity of the existing supporting walls. the thesis contains a technical report, analysis of statics, drawing documentation and visualization. The internal forces were executed by software scia engineer.
The superstructure of the apartment building
Keywords: Nástavba; přitížení; zděná stěna; spiroll; ocelový překlad; dřevěný překlad; dřevěné trámy; zděný pilíř; ocelový sloup; betonový základ; Superstrukture; load; masonry wall; spiroll; steel beam; wooden beam; masonry pillar; steel column; concrete foundations