Webové rozhraní pro správu a monitorování úloh na superpočítačích - Dančák, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Práce je zaměřena na tvorbu webového rozhraní pro systém k-Dispatch, pomocí kterého je možné monitorovat, vytvářet a editovat již existující úlohy, uživatele, stroje, alokace a skupiny. Návrh aplikace byl vytvořen na základě principu rozložení obsahu na stránce a principu seskupení objektů na základě podobnosti. U postupu návrhu jsou porovnány dostupné nástroje. Implementace je napsána převážně v jazyce Python3 za využití frameworku Flask, který usnadňuje zpracování požadavků a autentizaci uživatelů. Dále jsou v implementaci využité jazyky HTML, JavaScript, Jinja2 a jiné. Nakonec je v práci zmíněno samotné testování, pro které byly použité jednotkové testy společně s technologií Selenium a uživatelským testováním.

Bachelor's thesis focuses on web development process to create interface for k-Dispatch system, with which we can monitor, create and edit existing tasks, users, machines, allocations and groups. Web design was created based on web content layout principle and object grouping based on similarities principle. Comparison of usable tools is in design procedure section. Implementation uses mainly written in Python3 language with usage of Flask framework, which is helpful with processing requests and user authentication. Furthermore in implementation are used languages as HTML, JavaScript, Jinja2 and other. For test phase were used unit tests together with Selenium interface and user testing.
Web Interface for Task Management and Monitoring on Supercomputers
Keywords: Flask; Webové rozhraní; Python; Peewee; PostgreSQL; nástěnka; JavaScript; návrh webu; HTML; CSS; Jinja2; jednotkové testy; Selenium; Flask; Web interface; Python; Peewee; postgreSQL; dashboard; JavaScript; web design; HTML; CSS; Jinja2; unit tests; Selenium