Návrh vytápění polyfunkčního objektu - Dvořák, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Předmětem této diplomové práce je návrh systému vytápění pro pětipodlažní objekt s částečným obchodním využitím prvního nadzemního podlaží. Řešený objekt obsahuje jedno podzemní a čtyři nadzemní podlaží. Diplomová práce je koncipována jako projekt TZB, konkrétně profese ÚT. Jako takový obsahuje výpočet návrhového tepelného výkonu, návrh otopných ploch/těles, hydraulické vyvážení otopných větví, přípravu teplé vody, návrh zdroje tepla, výpočet zabezpečovacích zařízení a návrh čerpadel. Součástí diplomové práce je i ideový návrh regulace otopné soustavy.

The subject of this diploma thesis is to design space heating system for building with five floors, where the first above ground floor is used as commercial space. Designed building have one underground floor and four above ground floors. Diploma thesis is designed as project of Building Service, specifically that of Heating. This diploma thesis contains calculations of the design heat load, design of radiators and others heating surfaces, hydraulic balancing, generation of domestic hot water, design of heat source, calculations of safety devices and pumps design. Part of this diploma thesis is also conceptual design of regulation.
Space heating of a mixed-use building
Keywords: Vytápění; polyfunkční objekt; tepelná ztráta; tlaková ztráta; příprava teplé vody; podlahové vytápění; Space heating; mixed-use building; heat loss; pressure drop; preparation of hot water; radiant floor heating