Převodník mezi protokoly Modbus-RTU a Modbus-TCP - Pitko, Erik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Cieľom tejto práce je oboznámiť čitateľa s komunikačnými protokolmi Modbus TCP a Modbus RTU. Následne vytvoriť kompletné, cenovo dostupné vstavané zariadenie na báze mikroprocesoru STM32. Toto zariadenie by malo obsahovať jednoduché užívateľské rozhranie pre prvotnú konfiguráciu zariadenia. Po prvotnej konfigurácií by zariadenie malo byť schopné prevodu medzi spomenutými protokolmi.

The main objective of this work is to inform the reader of the communication protocols Modbus TCP and Modbus RTU and create an embedded device based on the microprocessor STM32 capable of conversion between Modbus RTU and Modbus TCP protocols. The device should be capable of simple first run configuration with simple user interface.
Converter between Modbus-RTU and Modbus-TCP Protocols
Keywords: Prevodník; Modbus; Modbus RTU; Modbus TCP; STM32; Ethernet; MII; RMI; RS485; Converter; Modbus; Modbus RTU; Modbus TCP; STM32; Ethernet; MII; RMII; RS485