Podpora a využití moderních webových standardů - Švihel, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
V práci se věnuji problematice využití moderních webových technologií. Vývoji historie, srovnání s předchozí verzí. Popisuji všechny důležité aspekty prvků, jež HTML5 a CSS3 přináší a vysvětluji jejich přínos a účel. Moţnosti nových webových standardů demonstruje webová aplikace. Tato aplikace je webovým prohlížečem obrázků z databáze flickr.com s moţností editace, uložení, offline režimu a efekty zpříjemňující uživatelské rozhraní.

This bachelor's thesis describes use of modern web standards. History of development compared with old version. Also describe every important aspects of elements in HTML5 and CSS3 with acquisition and purpose. The result of this thesis is example web application build on HTML5 and CSS3 which demonstrate their potentiality. This application is web browser of pictures from flickr.com with choise of edit and saves, offline mode and effect improve rich user experience.
Support and Utilisation of Modern Web Standards
Keywords: HTML5; CSS3; Web Storage; Local Storage; Session Storage; Offline aplikace; W3C; WHATWG; Multimédia; Video; Audio; Canvas; SVG; Web sockets; manifest; prvek; HTML5; CSS3; Web Storage; Local Storage; Session Storage; Offline application; W3C; WHATWG; Multimedia; Video; Audio; Canvas; SVG; Web sockets; manifest; element; tag