Měření veličin ve stavebních konstrukcích - Vladař, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Diplomová práce se zabývá měřením fyzikálních veličin ve stavebnictví za použití decentralizovaného systému pro sběr naměřených dat. Systém tvoří Raspberry Pi jako řídící člen systému. K němu jsou na třech větvích připojeny moduly pro koncentraci dat ze snímačů fyzikálních veličin. Na každé z větví může být připojeno až 32 zařízení. V Raspberry Pi je implementováno webové rozhraní pro zobrazování naměřených hodnot a administraci systému.

This thesis deals with the measurement of physical quantities in building using decentralized system for data collecting. The system consists of Raspberry Pi as a master device of the system. There are three branches connected to this master device. Each branch consists of up to 32 modules for data-concentration from sensors of physical quantities. The Raspberry Pi has implemented web interface for displaying measured values and system administration.
Meassuring system for building constructions
Keywords: Raspberry Pi; PHP; HTML; MySQL; ATMega8; mikrokontrolér; WWW; C; Jazyk C; LAMP Stack; Linux; Makefile; CSS; DPS; LM75A; ISP; LED; wiringPi; RS-485; Ethernet; UART; Eagle; Kate; I2C; 1-wire; SN75176A; Raspberry Pi; PHP; HTML; MySQL; ATMega8; microcontroller; WWW; C; Language C; LAMP Stack; Linux; Makefile; CSS; DPS; LM75A; ISP; LED; wiringPi; Ethernet; RS-485; UART; Eagle; Kate; I2C; 1-wire; SN75176A