Moderní technologie tváření ve strojírenství - Čajan, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Tématem této bakalářské práce jsou moderní a nekonvenční technologie tváření, a to především technologie spojování plechů za studena. Dále je zaměřena také na moderní technologie svařování a lepení. Práce obsahuje literární studii o těchto technologiích a následně porovnává jejich výhody a nevýhody.

Focus of this thesis lays on modern forming technology in engineering, especially technologies used for press joining of sheet metal. It also deals with modern technology in welding and adhesive bonding and contains literary study of these technologies with further comparison of their advantages and disadvantages.
Modern forming technology in engineering
Keywords: tváření; plech; klinčování; svařování; lepení; forming; sheet metal; clinching; welding; adhesive bonding