Bytový dům - Paulová, Iva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Cílem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu. Navrhovaný samostatně stojící bytový dům se nachází na parcele v katastrálním území Maloměřice (612499) v Brně. Nový objekt respektuje uliční čáru sousední zástavby. Budova je navržená jako tří podlažní a má půdorysný tvar obdélníku. V prvním nadzemním podlaží je situováno společné zázemí domu a dvě garáže se samostatnými vjezdy. Zakladačový systém parkování je zvolen z důvodu úspory místa parkování ve městech. Konstrukce zakladačového systému, vestavěná uvnitř objektu, je zapuštěná do terénu. Každá garáž má parkovací stání pro 4 osobní automobily. Ve druhém nadzemním podlaží se nacházejí 3 bytové jednotky a 3 kóje. Ve třetím nadzemním podlaží jsou 2 bytové jednotky a 2 kóje. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramických bloků a železobetonových sloupků. V podzemní části je řešena stavební jáma z vodostavebního betonu a základové pasy z prostého betonu. Stropní konstrukce, dvouramenné a trojramenné schodiště jsou železobetonové, monolitické. Kontaktní zateplovací systém zajišťuje tepelnou izolaci objektu. Jednoplášťová plochá střecha se spádovými klíny zajišťuje odvod dešťové vody.

The aim of this bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for the construction of an apartment building. The proposed detached apartment building is located on a plot in the cadastre unit of Maloměřice (612499) in Brno. The new building respects the street line of the neighboring buildings. The building is designed as three-storey and has a rectangular floor plan. On the first floor there is a common background of the house and two garages with separate entrances. The stacking parking system is chosen to save parking space in cities. The construction of the stacking system, built into the building, is sunk into the terrain. Each garage has a parking space for 4 cars. On the second floor there are 3 residential units and 3 cubicles. On the third floor there are 2 residential units and 2 cubicles. The vertical load-bearing structures are designed from ceramic blocks and reinforced concrete columns. In the underground part, there is a construction pit made of hydraulic concrete and foundation strips made of plain concrete. The ceiling structure, two-armed and three-armed staircase are made of reinforced concrete, monolithic. The contact thermal insulation system ensures thermal insulation of the building. A single-skin flat roof with sloping wedges ensures rainwater drainage.
Apartment building
Keywords: bytový dům; zakladačový systém parkování; vodostavební beton; keramické zdivo; železobetonový strop; apartment building; parking stacking system; hydraulic concrete; ceramic masonry; reinforced concrete ceiling