Simulační studie robotické linky pro obsluhu obráběcího stroje a realizaci dokončovacích operací - Kljajič, Marko (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Práca je zameraná na koncepčný návrh robotického pracoviska s jeho následnou simuláciou. Súčasné pracovisko pre výrobu a odihlenie dielov pre automobilový priemysel je obsluhované manuálne. Požiadavkou je celková automatizácia a náhrada operátorov robotmi. V práci je riešený koncept rozvrhnutia prvkov v bunke (layout), a postup ich výberu alebo návrhu. Simulácia procesov sa vykonáva v softvéry Process Simulate od Siemens. Pre účely práce je využitý RCS modul, ktorý na základe dynamických podmienok dokáže vypočítať takt výroby veľmi blízky realite. Takt výroby je porovnaný so súčasným pracoviskom. Práca sa zaoberá aj ekonomickým vyhodnotením navrhnutého pracoviska, a jeho návratnosti pre zákazníka.

The aim of the thesis is conceptual design of robotic workplace with its subsequent simulation. The current workplace for manufacturing and deburring parts for automotive industry is operated manually. The plan is overall automation and replacement of operators by robots. The thesis deals with the concept of layout of elements in the cell, and the procedure of their selection or design. Process simulation is performed in the Process Simulate software from Siemens. For the purposes of the work is used RCS module, which on the basis of dynamic conditions can calculate the cycle of production very close to the reality. The production cycle is compared to the current workplace. The work also deals with the economic evaluation of the proposed workplace.
A simulation study of a robotic cell for production machine operation and realization of finishing operation
Keywords: Koncepčný návrh robotickej bunky; automatizácia súčasného výrobného pracoviska; robotické odihlovanie; simulácia vo virtuálnom prostredí; RCS modul; Conceptual design of robotic cell; automation of current production workplace; robotic deburring; simulation in virtual environment; RCS module