Elektroerozívní obrábění při výrobě tvarových dutin - Kalenda, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
V práci je teoreticky popsána výroba tvarových dutin za pomocí metody elektroerozívního hloubení. Možnosti použití, upínání a výroby nástrojových elektrod pro vlastní proces elektroeroze. Popsána je také dosahující kvalita obrobené plochy i povrchové vrstvy při použití procesu elektroerozívního hloubení tvarových dutin.

In this diploma thesis is theoretically written about the production of shaped cavities using electroerosive sinking. The possibilities of usage and the production of electrodes for own usage likewise development of technology, tools and machines for electroerosive machining. The quality of machined surface and surface layer using own process of electroerosive sinking of shaped cavities are as well mentioned in this project.
The electrical discharge machining in production of shaped moulds
Keywords: elektroerozívní obrábění; nekonvenční technologie; materiály nástrojových elektrod; EDM technologie.; electro machining; EDM technology; unconvertional technology; elekctrosive sinking tools.