Systém pro označování artefaktů - Čermák, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2025)
Tato práce řeší návrh a tvorbu systému pro ukládání a označování artefaktů ze souborů. Navrženy systém se skládá z databáze, webového aplikačního rozhraní a feederu. Databáze slouží k ukládání artefaktů pomocí prostych řetězců a regulárních vyrazů. Uživatel komunikuje se systémem pomocí webového aplikačního rozhraní, které poskytuje operace pro manipulaci s artefakty. Poslední část, feeder, zajišťuje dynamickou aktualizaci databáze a reklasifikaci artefaktů. V práci se podařilo navrhnout architekturu systému a implementovat jeho jednotlivé části v programovacím jazyce Python.

This work focuses on design and creation of a system for storing and tagging artifacts from files. The designed system consists of a database, web application interface, and a feeder. The database is used to store artifacts using plain strings and regular expressions. The user interacts with the system through a web application interface, which provides operations for manipulating artifacts. The final part, the feeder, ensures dynamic database updates and reclassification of artifacts. The work successfully designed the architecture of the system and implemented individual components in Python programming language.
System for tagging of artifacts
Keywords: artefakt; databáze; systém; malware; analyza malwaru; tagy; artifact; database; system; malware; malware analysis; tags