Studium chování izolačních materiálů na bázi organických vláken po zabudování do konstrukce - Urbánek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Tato práce je zaměřena na modifikaci izolačních materiálů na bázi organických vláken z hlediska zlepšení jejich reakce na oheň po zabudování do konstrukce. Cílem je nalezení způsobu zlepšení reakce na oheň a dosažení alespoň třídy reakce na oheň D.

This work is focuses on the modification of organic fiber insulating materials in terms of their reaction to fire after installation into the construction. The target is to find a way to improve the reaction to fire and to at least reach the reaction to fire D.
Possibilities of improvement of fire properties of insulation materials based on organic fibers
Keywords: Izolační materiál; organické vlákno; požární bezpečnost; reakce na oheň; hoření; oheň; modifikace; retardéry hoření; aplikace; zkouška malým plamen; SBI test.; Insulation materials; organic fiber; fire safety; reaction to fire; combustion; fire; modifications; flame retardant; application; test a small flame; SBI test.