Návrh skříně pro tribometr technologií odlévání - Vítek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem lité skříně pro simulátor elastohydrodynamického kontaktu. Původní skříň je složena z obráběných součástí, což omezuje její tvarování a prodražuje výrobu. Na základě analýzy původního stavu zařízení a použitelných slévárenských technologií byl vyhotoven návrh na novou litou skříň. Výstupem je průvodní zpráva a výkresová dokumentace. V průvodní zprávě je zdokumentován postup výroby prototypu.

This Bachelor´s Thesis presents an engineering design of cast frame for simulator of elastohydrodynamic contact. Original frame is folded from machined parts, which limits shaping and increases the cost of production. Through the analysis of the current state and applicable foundry technologies has been developed design for new cast frame. The output is accompanying report and drawing documentation. The accompanying report documents the prototype production process.
Design of the tribometr frame by casting technology
Keywords: Litá skříň; odlitek; slévárenská technologie; EHD simulátor; Cast frame; foundry technologies; EHD simulator