Uživatelské rozhraní pro mobilního tlumočníka - Štěrba, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou návrhu, implementace a testování grafického uživatelského rozhraní pro aplikaci Mobilní tlumočník. Tvorba rozhraní je zaměřena na platformu Android. První část vysvětluje pojmy uživatelské rozhraní, zabývá se studiem existujících řešení a platformou Android. Dále jsou navržena dvě uživatelská rozhraní. Poslední část obsahuje vyhodnocení provedeného testování a návrh změn. Cílem testování je také ověřit, zda uživatelské rozhraní může mít vliv na podstatu aplikace.

The objective of the bachelor thesis is development, implementation and testing of graphical user interface (GUI) for Mobile translator application. Interface problem is focused to Android mobile platform. First part explains terms as UI, deal with the current solutions and GUI development. Thesis continues with development of two interfaces. The last section contains evaluation of testing, and changes suggestion. Purpose of thesis is to prove the effect of GUI to application principle.
User Interface for Mobile Interpreter
Keywords: Mobilní tlumočník; uživatelské rozhraní; grafické uživatelské rozhraní; Android; tesseract.; Mobile translator; user interface; graphical user interface; Android; tesseract.