Analýza kritických míst v silniční dopravě ve vybraném regionu - Břeclavsko - Tomíšková, Ivana (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2012)
Tato diplomová práce analyzuje konkrétní kritická místa na pozemních komunikacích v oblasti Břeclavska. Cílem je navrhnout organizační a stavebně technická opatření, která povedou ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu ve vybraných úsecích pozemních komunikací.

This master thesis analyzes the specific bottlenecks on the terrestrial communications in the area Břeclav. The aim is to suggest organizational and engineering measures which lead to increase traffic safety in selected road sections of terrestrial communications.
Analysis of Critical Locations for Road Transport in a Chosen Region – Břeclavsko
Keywords: Silniční doprava; dopravní nehody; pozemní komunikace; bezpečnost; Road transport; traffic accidents; terrestrial communications; safety