Komplexní návrh zalévacího mobilního robotu - Podolinský, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Tato práce se zabývá návrhem zalévacího mobilního robotu. V práci je popsán aktuální stav a podoba závlahových systémů. Na základě toho je specifikována ideální oblast využití robotických závlah. Pro vybranou optimální oblast použití je provedena ideová dekompozice systému a je vyhotoven systémový návrh zalévacího robotu, který využívá dostupnou robotickou platformu. V neposlední řadě se práce zabývá jeho realizací formou integrace dílčích vyhotovených částí v rámci projektu a jeho testováním.

This master’s thesis deals with a design of an irrigation mobile robot. It contains a review of modern irrigations systems and their characteristics. The thesis defines optimal fields of activity of robotics irrigation systems and presents a theoretical solution for one of them. The system draft of the irrigation mobile robot is designed on the foundation of the theoretical solution and it utilizes an available platform. The thesis contains details about the integration of partial sections of the project as well as testing.
Complex design of watering mobile robot
Keywords: robotika; ROS; závlahové systémy; robotics; ROS; irrigation systems