Vyukový program pro demonstraci ořezávání 2D objektů a vyplňování 2D uzavřených oblastí - Novotná, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce se zabývá návrhem a vývojem aplikace pro demonstraci ořezávání a vyplňování 2D uzavřených oblastí. Jsou zde popsány jednotlivé algoritmy, jejich vlastnosti a vzájemné rozdíly. Aplikace byla navrhnuta tak, aby názorným způsobem ukázala právě tyto vzájemné odlišnosti a usnadnila jejím budoucím uživatelům pochopení této problematiky.

This bachelor`s thesis is focusing on concept and developement of educational computer program for demonstration of 2D entity trimming and 2D closed regions filling. The characteristics and mutual differences of all important algorithms are described here. The aplication was designed to ilustrate their differences and to make understandig of this topic easier for future users.
Education Computer Program for Demonstration of 2D Entity Trimming and 2D Closed Regions Filling
Keywords: Výukový program; vyplňování oblastí; řádkové vyplňování; inverzní řádkové vyplňování; Pinedův algoritmus; semínkové vyplňování; algoritmus Sutherland-Hodgman; algoritmus Weiler-Atherton; wxWidgets.; Educational program; regions filling; line filling; inverse line filling; Pineda algorithm; seed filling; Sutherland-Hodgman algorithm; Weiler-Atherton algorithm; wxWidgets.