Zpracování signálu prostřednictvím zvukové karty s využitím systému ASIO - Polanský, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Práce je seznámením s profesionální systémem ASIO, který je určen pro zpracování zvukových signálů. Je zde vypracován přehled jeho funkcí a způsob použití. Dále je vyložena důležitá teorie týkající se zpracování signálu pomocí osobního počítače, jsou objasněny důležité pojmy a naznačeny metody použití zvukové karty pro zpracování signálů v reálném čase. Práce dále obsahuje postup při realizaci aplikačního prostředí pro zpracování zvuku v jazyce c++, základní metodiku programování s ovladačem ASIO a rozbor zvukových efektů.

This work is introduction of professional system ASIO which serves signal processing. It contains list of functions and applications. It clears up important theory of signal processing by personal comuputer and considerable conceptions. Work is engaged in possibilities of real time signal processing. Work contains procedure of realization the application interface for sound processing via language c++, basic methods for programing with ASIO driver and analyse of sound effects.
Signal Processing Using Sound Card with ASIO System
Keywords: ASIO; zpracování signálu; zvukové efekty; filtrace; spektrální analýza; c++; ASIO; signal processing; sound effects; filtering; spectral analyse; c++