Bytový dům ve Valašském Meziříčí - Honešová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh novostavby bytového domu s podsklepením, pro který se zpracovává projektová dokumentace pro provedení stavby. Navržený bytový dům je umístěn ve Valašském Meziříčí a je koncipován jako samostatně stojící objekt s podsklepením a třemi nadzemními podlažími a podzemní garáží. Bytový dům je navržen pro tří až čtyř člennou rodinu. Jedná se o čtyři bytové jednotky. Vstup do objektu je situován ze severní strany. V 1NP se nachází vstupní společná chodba se schodištěm. Z chodby se dostaneme do dvou bytů 3+kk. Ve 2NP se nachází byt 3+kk a mezonetový byt 4+kk. Ve 3NP se nachází část mezonetového bytu. V 1PP se nacházejí garáže. Pro každou bytovou buňku náleží terasa či balkón a jedno parkovací stání. Objekt je zateplen kontaktním systémem ETICS a je navržen z keramických zdících prvků POROTHERM, vodorovné konstrukce jsou železobetonové monolitické a celá stavba je založena na základových pasech. Bytový dům je navržen s plochou střechou. Fasáda bude upravena bílou tenkovrstvou silikonovou omítkou nebo fasádními deskami s imitací dřeva.

The bachelor's thesis focuses on the design of a new apartment building with a basement, for which project documentation for construction implementation is being prepared. The proposed apartment building is located in Valašské Meziříčí and is designed as a standalone structure with a basement, three above-ground floors, and an underground garage. The apartment building is designed for families of three to four members and consists of four residential units. The entrance to the building is situated on the northern side. On the ground floor, there is an entrance common hallway with a staircase. From the hallway, two apartments of 3+kk can be accessed. On the first floor, there is a 3+kk apartment and a 4+kk maisonette apartment. On the second floor, there is a part of the maisonette apartment. In the basement, there are garages. Each residential unit has a terrace or balcony and one parking space. The building is insulated with the ETICS contact system and is designed from POROTHERM ceramic masonry elements, with horizontal structures being reinforced concrete monoliths, and the entire building is founded on strip foundations. The apartment building is designed with a flat roof. The facade will be finished with a white thin-layer silicone plaster or facade panels with a wood imitation.
Apartment build in Valašském Meziříčí
Keywords: Novostavba; bytový dům; ETICS; POROHERM; plochá střecha; podsklepený; základové pásy; železobetonové monolitické stropy; New construction; apartment build; ETICS; POROTHERM; pitched roof; basement; foundation strips; reinforced concrete monolithic ceilings