Nosná konstrukce tenisové haly - Janoušek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem dřevěné nosné konstrukce tenisové haly. Půdorysné rozměry haly jsou 56,4 x 48 m. Výška haly je v nejvyšším bodě 14,65 m. Konstrukce je navržena pro oblast Třebíč. Jedná se o trojkloubovou konstrukci z lepeného lamelového dřeva. Osová vzdálenost příčných vazeb je 4 m. Oblouky jsou propojeny vaznicemi. Vaznice jsou řešeny jako prosté nosníky. Kloubové připojení je provedeno čepovými spoji.

This bachelor's thesis deals with design of the timber structure tennis hall. Plan dimensions of the hall are 56,4 x 48 m. In the highest point, height of the hall is 14,65 m. The structure is designed for the Třebíč. It is a three-hinged arch of glued lamineted timber. The axial distance of arches is 4 m. Arches are connected by purlins. Purlins are designed as simple beams. Articulated connection is made by pivotal connections.
Load bearing structure of a tennis hall
Keywords: Tenisová hala Nosná konstrukce Dřevěná konstrukce Trojkloubový oblouk Vaznice Lepené lamelové dřevo Rostlé dřevo; Tennis hall Load bearing structure Timber structure Three-hinged arch Purlin Glued laminated timber Solid timber