Optimalizace bezdrátových WiFi distribuovaných sítí - Žlůva, Ivan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Práce se zabývá teoretickým návrhem a následnou praktickou realizací vícebodové bezdrátové sítě, pro variantu spoje dvou míst a pokrytí strukturovaného prostoru WiFi signálem. Síť je realizována pomocí zařízení fungujících v bezlicenčním pásmu 2,4 GHz a 5 GHz. Jednotlivá zařízení jsou konfigurována v módech WDS, WDS bridge případně AP. V práci je stručný popis norem IEEE 802.11a/b/g/n a proprietálních řešení přidružených k těmto normám. Praktická část je tvořena popisem jednotlivých variant zapojení a naměřenými hodnotami propustnosti WiFi sítě v závislosti na vytvořené topologii

This thesis describes theoretic proposal and two practical realization of multi - point wireless network, first for communications between two endpoints and second for wireless signal coverage of a structured space. The wireless network is realized by the equipment working in unlicenced 2,4GHz and 5GHz ISM band. The wireless device are configured in three different wireless mods: WDS, WDS bridge and AP. This paper contains short information about IEEE 802.11a/b/g/n standard and associated proprietary wireless specifications. Practical workshop describes several variants connections and present the result of throughtput measurements, depending on wireless network topology.
Optimization of WiFi Distributed Nets
Keywords: IEEE 802.11a; IEEE 802.11g; IEEE 802.11n; bezdrátová síť; WDS; síla signálu; propustnost; šířka pásma; IEEE 802.11a; IEEE 802.11g; IEEE 802.11n; Wireless Network; WDS; Signal strength; transmissivity; bandwidth