Posouzení ekonomických ukazatelů firmy pomocí analýzy časových řad - Mičák, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotenie stavu spoločnosti na základe analýzy ekonomických ukazovateľov za pomoci štatistických metód regresnej analýzy a časových radov. Prvá časť bakalárskej práce obsahuje teoretické východiská finančnej analýzy, regresnej analýzy a analýzy časových radov. Druhá časť sa venuje vykonaniu analýzy na základe účtovných výkazov sledovaného podniku. Následne je vytvorená prognóza jednotlivých ukazovateľov na nasledujúce obdobia. Výsledky analýz sú popísané a na ich základe je vytvorený súhrn opatrení, ktoré môžu podniku pomôcť k efektívnemu napĺňaniu jeho cieľov.

The goal of this bachelor’s thesis is assessment of the state of the company based on analysis of the economic indicators using statististical method of regression analysis and time series. First part of this bachelor’s thesis contains theoretical basis of financial analysis, regression analysis and analysis based on time series. The second part is devoted to perform analysis on the basis of financial statements of the observed company. Consequently, forecast is created for each indicator for the upcoming periods. The results of the analysis are described and on their basis are created measures that can help the company to effective fulfillment of it’s objectives.
Assessing the Economic Indicators of a Company Using Time Series Analysis
Keywords: Finančné ukazovatele; regresná analýza; analýza časových radov; Financial indicators; regression analysis; time series analysis