Nabíjení olověného akumulátoru proudovými pulzy - Jurčák, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Nejpoužívanějším a nejstarším sekundárním zdrojem proudu jsou olověné akumulátory. Tato bakalářská práce poskytuje krátký úvod k olověným akumulátorům, konkrétně k jejich rozdělení, konstrukci, chemickým reakcím uvnitř akumulátoru a negativním vlivům na akumulátor. Další část je zaměřena na nabíjení olověných akumulátorů, je zde krátce popsáno několik typů nabíjení s důrazem na pulzní nabíjení. Poslední část je zaměřena na konstrukci experimentální elektrody a na experimenty s pulzním nabíjením.

Most used and oldest secondary current source is lead-acid battery. This bachelor´s thesis provides short introduction to lead-acid batteries, to their distribution, structure, chemical reaction inside lead-acid battery and negative effects on battery. Next part is focused on charging of lead-acid battery, here is shortly described few types of charging with emphasis on pulse charging. Last part is focused on construction of experimental electrode and experiments with pulse charging.
Charging of lead-acid accumulator by pulse current
Keywords: olověný akumulátor; nabíjení akumulátoru; pulzní nabíjení; depolarizační pulz; lead-acid battery; charging of lead-acid battery; pulse charging; depolarization pulse