Návrh mechanické závory - Vaníček, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
V první části této bakalářské práce je provedena rešerše různých konstrukcí existujících mechanických závor určených pro hlídaná parkoviště automobilů. S ohledem na vhodnost jejich využití a dále dle parametrů uvedených v zadání, je proveden výběr patřičného konstrukčního řešení. Další část je výpočtová, kde je návrh a výběr komponent mechanické závory podložen funkčními výpočty. Součástí práce je výkresová dokumentace.

The first part of this bachelor’s thesis was to research various existing mechanical barriers designed to guard car parks and consider the suitability of their application based on relevant calculations including the appropriateness of their selection of components. Following the research the aim was to design an improved system for the mechanical barrier using suitable components, supported by functional calculations and appropriate technical drawings.
Mechanical barrier project
Keywords: mechanická závora; konstrukční návrh; funkční výpočty; výkresová dokumentace; mechanical barrier; construction design; relevant calculations; technical drawings