Frézování vozovek pozemních komunikací - Žižka, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Cílem bakalářské práce, která je rešeršního typu, je zpracování poznatku o frézování pozemních komunikací. Úvodní část práce je věnována využití frézování. V dalších částech se hlouběji zaměřuji na samotný proces frézování, technologie a druhy frézovacích zařízení. Součástí této práce je seznámení s moderními metodami frézování a také představení tří firem působících v České republice, které se zabývají frézováním silnic. Na závěr práce jsem se zaměřil na normové předpisy pro frézování. Práce je zhotovena pro studijní účely.

The aim of my bachelor thesis, which is a research based, is the processing of knowlegde of road milling works. The first part of the thesis is focused on the usage of milling. In the following section, I focused more on the milling process itself, technology and types of milling equipment. Part of this work is introduction of modern milling methods as well as introduction of three companies in the Czech Republic which operate on road milling works. Last part is focused on standard milling regulations. The thesis was done for study purposes.
Pavement milling
Keywords: poruchy pozemních komunikací; frézování silnic; frézy; 3D moderní metoda; recyklace; Wirtgen; nesousledné frézování; disturbances of roads; road milling; milling cutters; 3D modern method; recycling; Wirtgen; upward milling