Most z předpjatého betonu - Filip, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem této bakalářské práce je návrh kolmé mostní konstrukce přes bezejmenný (místní) potok bez trvalého průtoku. Obsahem je návrh konstrukce mostu o jednom poli, který je navržen ve třech variantách. Zvolená varianta je tvořena dodatečně předpjatou deskou výšky 1,0 m o délce 24,3 m. Výpočet účinků zatížení je proveden počítačovým softwarem SCIA ESA 2013. Posuzování konstrukce je počítáno ručně podle normy ČSN EN 1992-2. Výpočet je proveden bez časové analýzy.

The aim of this Bachelor thesis is the design of perpendicular bridge over no name (local) brook without permanent flow. Its content is the design of the structure of the one-span bridge, which is designed in three variants. The selected option consists of additionally prestressed slab of height 1,0 m with a length of 24,3 m. Calculation of load effects is done by computer software SCIA ESA 2013 . Evaluation of structure is calculated manually according to standard EN 1992-2. The calculation is done without time analysis.
Prestressed concrete Bridges
Keywords: deskový silniční most; most z předpjatého betonu; předpjatá betonová deska; jednopolový most; slab road bridge; prestressed concrete bridges; prestressed concrete slab; one-span bridge