Postranní kanály – vytvoření laboratorní úlohy - Holemář, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Bakalářka práce se věnuje kryptoanalýze zaměřená na postranní kanály. Je zaměřena na útok proudovým postranním kanálem na kryptografické zařízení. Jako kryptografické zařízení je použita čipová karta Gemalto .NET vykonávající šifrovací algoritmy RSA, DES a AES. Analýza proudové spotřeby čipové karty byla provedena proudovou sondou Tektronix CT-6. Data získaná měřením byla zpracována na počítači s příslušným programovým vybavením k nalezení důležité informace o použitém šifrovacím klíči.

This thesis deals with side-channel cryptoanalysis. It is focused on power side-channel attack on cryptographic device. The smart card Gemalto .NET is used as the cryptographic device. This smart card performs encryption through algorithm RSA, DES, AES. The power consumption of the smart card was scanned by a Tektronix CT-6 current probe. Data obtained by measuring were processed on the computer with relevant software and provided important information about the encryption key that was used.
Side channels - preparation of lab task
Keywords: Kryptoanalýza; proudový postranní kanál; proudová analýza; RSA; DES; AES; čipová karta Gemalto .NET; Cryptanalysis; power side-channel; power analysis; RSA; DES; AES; Gemalto .NET smart card