Posouzení přesnosti elektromagnetické lokalizace podzemních prostor - Skulina, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Cílem této diplomové práce je posouzení přesnosti elektromagnetické lokalizace podzemních prostor a porovnání s výsledky dosaženými Ing. Martinem Šklíbou v roce 2006. Pro posouzení přesnosti bylo využito již existující Účelové bodové pole Býčí skála a předchozí měření v podzemních prostorách jeskyně Býčí skála za posledních 15 let.

The aim of this diploma work is accuracy assesment of underground spaces electromagnetic localization method and comparison with results made by Ing. Matin Šklíba in 2006. Existing Purpose-built geodetic control Býčí skála and previous measuring for past 15 years was used for accuracy assessment.
Accuracy assesment of underground spaces electromagnetic localization method
Keywords: jeskyně Býčí skála; magnetická indukce; vysílač; přijímač; polygonový pořad a gyroteodolit; cave Býčí skála; magnetic induction; transmitter; receiver; traverse and gyrotheodolite