Vytvoření předpovědí průměrných měsíčních průtoků pro strategické řízení vodní nádrže - Hrabinová, Barbora (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na předpovědi průměrných měsíčních průtoků za účelem řízení vodní nádrže Vír I. Předpovědi jsou provedeny pomocí metody Support vector machine v programu R-studio. Předpovězené hodnoty průtoků byly následně vyhodnoceny koeficientem korelace, koeficientem determinace, Root mean square error a dále byla vytvořena simulace provozu zásobní funkce nádrže, která byla vyhodnocena pomocí Total sum of squares modifikované pro vodohospodářské problémy.

The bachelor`s thesis is focused on predictions of mean monthly flows for a purpose of control of reservoir Vír I. Predictions are made by Support vector machine method in R-studio. Predicted values of flows was evaluated by the correlation cefficient, coefficient of determination, Root mean square error and than was made the simulation of operation of storage function, which was evaluated by Total sum of squares modificated for problems of water management.
Creating predictions average monthly flow for the strategic control of water reservoir
Keywords: předpověď; průměrné měsíční průtoky; Support vector machine; simulace; vodní nádrž; Prediction; Mean Monthly Flow; Support Vector Machine; Simulation; Reservoir