Posouzení výkonnosti firmy pomocí statistických metod - Pastyřík, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Diplomová práce se zabývá posouzením finanční výkonnosti firmy Bučovice Tools, a.s. pomocí statistických metod. Teoretická část popisuje problematiku finanční analýzy, analýzy časových řad, regresní analýzy a korelační analýzy. V praktické části jsou vybrané ukazatele finanční analýzy podrobeny statistické analýze k odhalení závislosti mezi ukazateli a ke stanovení predikce budoucího vývoje. Na základě zjištěných finančních výsledků je firma porovnána s oborovým průměrem a s vybraným podnikem v odvětví a jsou navrženy možnosti ke zlepšení ekonomické situace.

The master’s thesis deals with the evaluation of financial efficiency of the company Bučovice Tools, a.s. using statistical methods. The theoretical part describes financial analysis, time series analysis, regression analysis and correlation analysis. In the practical part, the selected indicators of financial analysis are subjected to statistical analysis to detect dependence between indicators and to determine the prediction of the future development. Based on the financial results, the company is compared with a chosen company and with average indicators of the industry and are designed possibilities to improve the economic situation.
Assessing the Efficiency of a Company Using Statistical Method
Keywords: Ukazatele finanční analýzy; analýza časových řad; regresní analýza; korelační analýza; prognózy.; Indicators of financial analysis; time series analysis; regression analysis; correlation analysis; prognosis.