Bytový dům - Pražan, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Cílem zadaného tématu diplomové práce „bytový dům“ je vypracovat projektovou dokumentaci pro provedení stavby. Bytový dům je navržen pro bydlení 32 lidí v osmi bytech, nacházející se v okrajové části města Poličky. Objekt je řešen jako samostatně stojící o čtyřech nadzemních podlažích, nepodsklepený. V prvním nadzemním podlaží je byt pro tělesně postižené, hromadné sklepní prostory, kolárna, úklidová místnost, technická místnost a prostor řadové garáže pro 5 osobních automobilů. Ve druhém a třetím nadzemním podlaží jsou byty. V posledním nadzemním podlaží je vstup na plochou střechu a byt pro bydlení sedmi osob. Všechny patra propojuje schodiště s výtahem. Nosné i příčkové zdivo je vyzděno z keramických tvárnic Heluz, zatepleno kontaktním zateplovacím systémem. Stropní systém je řešen dílci Spiroll. Střecha je plochá.

The main goal of this diploma thesis „apartment building“ is create project documentation for building construction. This apartment building located in Policka's suburb is designed for 32 people living in 8 apartments. The building is designed as detached house on four floors, without basement. The first floor above the ground is used as a apartment for handicapped people, common rooms, cleaning room, maintenance room, and garages for 5 cars. In the second floor above the ground there are apartments. In the last floor above the ground there are entrance to rooftop and an apartment for 7 people. All floors are connected with staircase and elevator. Bearing and partition walls are lined with ceramic bricks Heluz, heating contact system. Ceiling panel system is designed Spiroll. The roof is flat.
Apartment House
Keywords: Diplomová práce; bytový dům; kontaktní zateplovací systém; keramické tvárnice Heluz; Spiroll; plochá střecha; řadová garáž.; Diploma thesis; building apartment; contact heating system; ceramic concrete blocks Heluz; Spiroll; flat roof; garage