Výroba kuželových ozubených kol. - Nepauer, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Bakalářská práce se zabývá rozdělením a popsáním jednotlivých technologií výroby kuželových ozubených kol metodami obrábění a tváření. Tyto metody jsou podrobně popsány níže. V této práci se teoreticky popisují činnosti nástroje vůči obrobku. Posouzení jednotlivých metod a jejich porovnání vůči nákladům je v závislosti na možnostech každé firmy individuální.

helor thesis and describing the distribution of production technologies bevel gear machining and forming methods. These methods are detailed below. In this paper we theoretically describe the tool against the workpiece. Evaluation of different methods and comparing them against the costs, depending on the capabilities of each individual company.
Production of bevel gears.
Keywords: Kuželová ozubená kola; přímé; šikmé a zakřivené ozubení; odvalovací frézy; Oerlikon; Gleason; Klingelnberg; CNC obrábění; přesné kování.; Bevel gears; straight a helical rack; bend rack; hobbing cutters; Klingelnberg; Gleason; Oerlikon; CNC working; precision forging.