Návrh výroby krytu náboje - Orsech, Richard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Bakalářská práce se zaobírá návrhem výroby základního tvaru krytu hřídele, který se nachází na kombajnu. Funkcí krytu je zabránit poškození hřídele při práci kombajnu. Vyroben bude z ocele 11 301 o tloušťce plechu 2 mm. Výrobní série, ve které bude kryt vyráběn je 1000 ks/rok. Jako nejvhodnější technologie výroby bylo zvoleno hluboké tažení kovovým nástrojem. Plechový polotovar byl zvolen v podobě rondelu. Pro výrobu byl zvolen stroj Zhongyou YQ32-200A a navržen nástroj, který danou součást bude vyrábět v jedné tažné operaci. Provedená simulace potvrdila vyrobitelnost součásti na základě výpočtů a navrhnutého postupu.

The bachelor thesis focuses on the design of a manufacturing process for the basic shape of a shaft cover, which is used on a combine harvester. The function of the cover is to protect the shaft from damage during the operation of the combine. It will be made of steel 11 301 with a sheet thickness of 2 mm. The planned series of production is 1,000 pieces per year. Deep drawing using a metal tool was chosen as the most suitable manufacturing technology. A circular blank was selected as the sheet metal semi-finished product. The machine chosen for production is the Zhongyou YQ32-200A, and a tool was designed to produce the component in a single drawing operation. A simulation confirmed the manufacturability of the part based on the calculations and the proposed procedure.
Design of production the hub cover
Keywords: hluboké tažení; ocel 11 301; tažný nástroj; kryt; simulace; deep drawing; 11 301 steel; drawing tool; cover; simulation