Interpolace sekvence snímků - Černý, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Tato práce se zabývá problematikou interpolace sekvence obrázků mezi dvěma klíčovými snímky. Hlavním cílem je návrh a implementace aplikace, která provádí interpolaci pomocí odhadu optického toku Farnebäck metodou. Aplikace vypočítává snímky dvěma metodami, které používají obousměrnou interpolaci. První metoda vybírá obrazový bod s okolím a druhá metoda vybírá pouze bod a rozmazává jej do nového snímku. Testování proběhlo na datech zachycujících různé druhy pohybů. Pokud byl optický tok odhadnut správně, interpolace proběhla v pořádku, v opačném případě byly interpolované snímky nepřesné. Zejména se jednalo o klíčové snímky s malým gradientem či s neurčitým pohybem.

This thesis deals with issues of image interpolation between two key frames. Main objectives of the work are design and implementation of application which interpolates images using optical flow estimation based on Farnebäck method. Application computes pictures by two methods, which use two-way interpolation. The first method selects a pixel with neighborhood and the second method selects only pixel and blurs it into a new frame. Testing was carried out on data describing the different types of movements. If the estimation of optical flow was correct, interpolation was successful, otherwise the interpolated pictures were inaccurate. Especially it was the key frames with a small gradient or with an indeterminate movement.
Temporal Image Interpolation
Keywords: Interpolace sekvence snímků; Obrazová interpolace; Pohybová interpolace; Optický tok; Analýza pohybu; Temporal Image Interpolation; Image Interpolation; Motion Interpolation; Optical Flow; Motion Analysis