Návrh nízkofrekvenčních bloků fázového závěsu pro senzorické aplikace v nízkonapěťové technologii TSMC 0.18 um - Svoboda, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Práce se zabývá návrhem FM modulačních řetězců a jejich dílčích obvodů, jejichž konstrukce je založena na analogových násobičkách vyrobených v procesu TSCM 0.18 m 1.8 V. Jeden řetězec pracuje s obdélníkovou nosnou a druhý s harmonickou nosnou vlnou. Základní kmitočet nosné je 100 kHz a základní testovací modulační signál 1 kHz harmonického průběhu. Demodulátory jsou postavené na principu smyčky fázového závěsu a cílem práce je ověřit funkčnost takovéto smyčky a zjistit její limitní vlastnosti. Práce obsahuje také grafické výstupy z vývojového balíčku Cadence Virtuoso, ve kterém byly provedeny všechny simulace.

The work deals with the design of FM modulation chains and their sub-circuits, which construction is based on analog multipliers produced in the TSCM process 0.18 m 1.8 V. One chain operate with a rectangular carrier and the other one with a harmonic carrier wave. The basic carrier frequency is 100 kHz, and the basic test modulation signal is 1 kHz harmonic waveform. Demodulators are built on the principle of the phase-locked loop, and the aim of the work is to verify the functionality of such a loop and to determine its limiting properties. The work also contains graphical outputs from the Cadence Virtuoso development package, in which all simulations were performed.
Design of low-frequency phase locked loop for sensing applications in low-voltage TSMC 0.18 um process
Keywords: analogová násobička; TSCM 0.18 m 1.8 V; napětím řízený oscilátor; fázový detektor; smyčka fázového závěsu; kmitočtová modulace; analog multiplier; TSCM 0.18 m 1.8 V; voltage controlled oscillator; phase detector; phase-locked loop; frequency modulation