Příroda. Mezi krajinou a městem. - Šellongová, Slavka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Zadaním práce bolo navrhnúť vstupný priestor pre areál Prírodovedeckej fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Svojím návrhom objekt umiestňujem so zámerom neoddeľovať areál od zvyšku okolia, ale priniesť priestor atraktívny pre objavovanie. Inšpiráciou pre tvar a formu objektu je zemská kryha, ktorá sa lomí a vystupuje nad povrch, čo prináša postupnú gradáciu objemu smerom od krajiny k mestu. Skosením hrán kompozícia získava na dynamickosti a vytvára priestory námestia pred hlavným vstupom a námestie, ku ktorému sa hmota postupne zvažuje, to ponecháva prepojenie s už existujúcim parkom areálu.

The task of the work was to propose an entrance area for the premises of the Faculty of Science, University of Palacký University Olomouc. I design my object with the intention of not separating the site from the rest of the area but creating space that is attractive to discover. Inspiration for the shape and form of the object is the earth's floe, which breaks and rises from the surface, which brings gradation of the volume from the country to the city. By sloping the edges, the composition has its dynamism and creates square spaces in front of the main entrance and the square to which the mass is gradually being considered, it retains connection with an existing area park.
Between the Landscape and the City
Keywords: Přírodovědecká fakulta univerzity Palackého v Olomouci; reprezentativní objekt; vstupní prostor; krajina; Faculty of science; University of Palacky Olomouc; representative building; entrance space; landscape