Současný stav a vývojové tendence v konstrukci kotoučových brzd osobních automobilů. - Hamerníková, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato bakalářská práce pojednává o konstrukčním řešením kotoučových brzd u osobních automobilů. První část této práce je zaměřena na přehled brzdových systémů. Druhá a třetí část se zabývá konstrukčním řešením kotoučové brzdy, používanými systémy v současnosti a její vývoj.

The bachelor´s thesis deals with a constructional solution of wheel brakes in personal automobiles. First part of the thesis is concerned about a survey of brake systems. Second and third part concerns constructional solution of wheel brake, used systems in the present and it´s evolution.
The Present State and Development Trends of Passenger Cars Disc Brakes Design.
Keywords: Kotoučová brzda Brzdový kotouč Brzdový třmen Brzdové destičky; Disc brake Brake wheel Disc brake stirrup Brake pads