Správa vozidel za pomoci mobilního telefonu s GPS - Pompe, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá získáváním informací z chytrého mobilního telefonu pro využití v aplikaci typu kniha jízd. Nejprve specifikuje a analyzuje požadavky na takovou aplikaci, poté se zabývá možnostmi její realizace. Popisuje implementaci zvoleného řešení, které se skládá ze tří částí - aplikace pro telefon na platformě Android, která sbírá potřebné informace o trasách vozidel, webového portálu, který poskytuje rozhraní pro zobrazení a správu získaných dat a webových služeb pro zajištění komunikace předchozích dvou částí. Vzniklou aplikaci následně srovnává s existujícími podobnými projekty.

This thesis deals with the possibilities of using information obtained from smart-phones for applications such as driver's logbook. Firstly, the specification and analysis of requirements for such applications and then explore the possibility for its realization. Further, it describes the implementation of the solution, which consist of three parts - Applications for the Android phone platform, which collects the necessary information about the routes taken by the vehicle, web portal that provides an interface for viewing and managing the obtained data and a web service for communication between the previous two parts. The final application is then compared with existing projects, which are similar to this one.
Vehicle Management System via a Cell Phone With GPS
Keywords: kniha jízd; Android; webové služby; Kohana; PHP; mapy; klient; server; REST; chytrý telefon; driver's logbook; Android; web services; Kohana; PHP; maps; framework; client; server; REST; smart-phone