Návrh softwaru sloužícího k mapování topologie sítě - Janura, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Táto práca sa zaoberá problematikou mapovania topológie sietí, pričom sieť je zložená z Cisco zariadení. Zahŕňa teoretické poznatky v tejto oblasti a bližšie popisuje možné postupy riešenia tohoto problému. Vysvetľuje postup pri návrhu a implementácii takéhoto softwaru pre mapovanie sietí zvolenými prostriedkami. Správna funkčnosť vytvorenej aplikácie je overená v prostredí virtuálnej siete.

This thesis addresses the issues of network topology mapping, where the network consists of multiple Cisco devices. It includes theoretical knowledge in this field and closely describes possible solutions to this problem. It explains the process of design and implementation of this kind of network mapping software by chosen means. Correct function of the created application is tested on a virtual network.
Software design for mapping of the network topology
Keywords: mapa; sieť; topológia; prepínač; smerovač; Cisco; Java; map; network; topology; switch; router; Cisco; Java