Hodnocení výkonnosti stavebního podniku - Juránková, Helena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení výkonnosti stavebního podniku. Teoretická část popisuje údaje vstupující do výpočtu, dále jednotlivé ukazatele a metody finanční analýzy. Praktická část představuje případovou studii, ve které je provedeno hodnocení výkonnosti společnosti KALÁB – stavební firma, spol. s r.o. pomocí metod finanční analýzy. Finanční analýza vychází z rozvahy, výkazu zisku a ztrát a cash flow v letech 2011-2015. Cílem diplomové práce je zhodnotit vývoj společnosti v těchto pěti letech.

The thesis is focused on performance evaluation of the construction company. The theoretical part describes data that enter to the calculation, various indicators and methods of financial analysis. The practical part represents the case study in which is the performance evaluation of the company KALÁB - stavební firma, spol. s r.o. done by using financial analysis methods. Financial analysis is based on the balance sheet, profit and loss, and cash flow in years 2011-2015. The aim of this diploma thesis is to evaluate the development of the company in these five years.
Performance Evaluation of the Construction Company
Keywords: Hodnocení podniku; finanční analýza; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele; souhrnné indexy.; Performance evaluation; financial analysis; absolute indicators; financial ratios; composite leading indicator.