Využití senzorických dat pro odvození stavu prostředí - Sakin, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou, popisem a možným využitím senzorových dat ze systému inteligentní domácnosti. Dále je popsán inteligentní systém BeeeOn, který slouží jako zdroj senzorových dat, a možnosti rozšíření tohoto systému o automatizační úlohy. Následuje analýza všech všech měřených fyzikálních veličin, jejich vlastnosti a vliv na člověka. Zjištěné výsledky z naměřených dat byly využity k vytvoření klasifikátoru, založeném na hlubokých neuronových sítích, k detekování aktuálně probíhajících událostí v domácnosti. Detekované události mohou být využity pro navazující automatizační systém a tím přispět ke zlepšení životních podmínek. V závěru práce jsou diskutovány dosažené výsledky a možnosti pokračování na projektu.

This diploma thesis deals with the analysis, description and usage of sensor data from an intelligent home system. This term also describes the intelligent system BeeeOn, which provides a sensor data and the possibility of extending this system to automation tasks. This is followed by the analysis of all the measured physical quantities, their properties and their influence on humans. The results from the measured data were used to create a classifier based on deep neural networks to detect current events at home. Detected events can be used for the following automation system to help improve living conditions. At the end of this thesis are discussed the results and options to continue with this project.
Using Sensor Data to Derive Environment State
Keywords: inteligentní domácnost; IoT; domácí prostředí; automatizace; využití dat; klasifikace; zdravé prostředí; intelligent home; IoT; home environment; automation; use of data; classification; healthy environment