Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Bolfová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Účelem této bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci společnosti DIAMANT UNIPOOL, s.r.o. v letech 2010-2014. Obecně je práce rozčleněna do tří částí. V té počáteční dochází k seznámení se s cíli práce a metodami k jejich dosažení. Následně jsou rozebrána teoretická východiska získaná na základě zvolené literatury. Analytická část přivádí tato východiska do praxe, takže dochází ke zhodnocení stavu společnosti, převážně prostřednictvím metod finanční analýzy. Závěrečná část se zabývá vlastními návrhy řešení, které si kladou za cíl přijmout opatření ke zlepšení nežádoucího stavu vyplývajícího z části analytické.

The purpose of this bachelor’s thesis is to evaluate financial situation of the company DIAMANT UNIPOOL, s.r.o between years 2010-2014. Generally the thesis is divided into three parts. In the initial part there are introduced objectives and methods selected to achieve them. Afterwards is examined the theoretical background based on chosen literature. Analytical part uses this background to evaluate the condition of company mostly through methods of financial analysis. The final part is focused on solution suggestions which maintain as goal embracing of proposals to improve the undesired state discovered by the analytical part.
Evaluation of the Financial Situation of the Company and Proposals to its Improvement
Keywords: hodnocení finanční situace; finanční analýza; SWOT analýza; rentabilita; likvidita; aktivita; zadluženost; finanční výkazy; evaluation of financial situation; financial analysis; SWOT analysis; profitability; liquidity; activity; indebtedness; financial statements