Oxid titaničitý a jeho vlastnosti v prostředí stavebních pojiv - Rypák, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Teoretická časť práce sa zaoberá sumarizáciou doposiaľ nadobudnutých informacií o fotokatalýze oxidu titaničitého, vplyvu na vlastnosti vybraných stavebných materiálov a jeho využitie vo všeobecnej praxi a pri výzkume stavebných materiálov so schopnosťou rozkladu organických a anorganických látok. Praktická časť sa zaoberá vplyvom množstva oxidu titaničitého na mechanické pevnosti skúšobných telies na bázi alkalicky aktivovanej strusky a ich schopnosť rozkladať organické farbivo Rhodamin B

Theoretical part of thesis deals with conclusion of aquired informations about photocatalysis of titanium dioxide, its influence on properties of chosen building materials and its practic use in research of building materials with abitlity to decompose organic and anorganic matters. Experimental part deals with influence of quantity of titanium dioxide on mechanical strength of tested samples based on alkali activated slag and its ability to decompose organic colorant Rhodamine B
Titanium oxide and its properties in building materials
Keywords: Fotokatalýza; TiO2; nanočastice; samočistiaci efekt; mechanické vlastnosti; betón; alkalicky aktivovaná struska; Photocatalysis; TiO2; nanoparticles; self-cleaning effect; mechanical properties; concrete; alkali activated slag