Mateřská škola - Krištofiaková, Nikola (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem bakalářské práce je novostavba jednopodlažní mateřské školy v Litoveli. Objekt je tvořen podélným zděným nosným systémem. Stropní konstrukce, která je zároveň i nosnou konstrukcí ploché střechy, je řešena z předpjatých panelů Spiroll. Střecha je plochá, vegetační. Objekt obsahuje jedno oddělení mateřské školy pro maximálně 24 dětí. Hlavní denní místnost pro děti je orientována na jih.

The matter of the bachelor´s thesis is the new building of single-storey kindergarden in the city of Litovel. The object is formed by lenghtwise brick supporting systém. Ceiling structure ,which is supporting structure of flat roof as well, is formed by prestressed ceiling panels Spiroll. The roof is flat, green. The object contains one department of the kindergarten for 24 children maximum. The main living room for children is oriented to the southern side.
Kindergarten
Keywords: mateřská škola; zděná budova; vegetační střecha; předpjaté stropní panely; provětrávána fasáda; terasa; jednopodlažní objekt; kindergarten; brick building; green roof; prestressed ceiling panel; ventilated facade; terrace; single – storey building