Vývoj samonivelačních směsí ze směsného portlandského pojiva - Kianička, Dalibor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Práce se zabývá optimalizací samonivelačních podlahových potěrů a stěrek na bázi ternárního pojivového systému portlandský cement-hlinitanový cement-sádrovec s cíleným vznikem ettringitu. V rámci práce byl sledován vliv navržené surovinové směsi, zušlechťujících přísad a granulometrie kameniva na dosahované technologické vlastnosti dle normových požadavků.

This thesis aims to optimize self-levelling floor screeds and thin layer screeds based on ternary binder system containing portland cement, calcium aluminate cement and gypsum with intentional ettringite formation. It also studies the influence of designed mixtures, chemical admixtures and aggregate granulometry on achieved technological characteristics required by standard.
The development of self-leveling mixture of mixed Portland binder
Keywords: Samonivelační podlahový potěr; samonivelační podlahová stěrka; ternární pojivový systém; ettringit.; Self-levelling floor screed; Self-levelling thin layer floor screed; ternary binder system; ettringite.