Návrh systému hodnocení zaměstnanců - Beran, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Tématem mé bakalářské práce je ,,Návrh systému hodnocení zaměstnanců.“ Dostatečně motivovaní zaměstnanci mohou zvýšit výkon firmy a zlepšit její postavení na trhu. Právě proto je investování do lidského kapitálu pro firmu jedním z nejdůležitějších kroků, jak docílit konkurenční výhody. Praktická část práce obsahuje výzkum. Hlavními nástroji použitými během výzkumu je dotazníkové šetření a rozhovor s ředitelkou společnosti. S využitím výzkumu jsem analyzoval systém hodnocení a navrhl řešení nového systému odměňování a motivování zaměstnanců. Motivaci a druhům odměňování jsem se věnoval v teoretické části. Cílem této práce bylo udělat analýzu a navrhnout efektivnější způsob odměňování zaměstnanců.

Subject matter of my bachelor´s work is ,, Proposal of System of Employees Evaluation.“ Sufficiently motivateted employees can raise the standard of companies and improve their market position. Just for i tis investment in human capital one of the most important step, how to reach for competitive advantage. The practical part of this work contain a research. The main instruments used during this research are questionnaire and interview with a manager of the company. I decomposed the employee appraisal after the research work and I suggested the solution of the new system of remuneration. I attended to employee motivation and remuneration in the desk study. The objective of this work was to analyze and suggest more effective metod of employee appraisal.
Proposal of System of Employees Evaluation
Keywords: Zaměstnanci; systém hodnocení; motivace.; Employees; system of evaluation; incentive.